Surfplattor till nytta

Det är inte endast nöje du kan använda en surfplatta till. En surfplatta kan användas som anteckningsblock eller till och med ritbord, eller som en läsplatta, Formatet gör dessutom att den är betydligt smidigare att ta med sig än en stor laptop. I många fall går det att ansluta ett externt tangentbord så att du kan skriva lättare om du inte vill använda plattans eget pektangentbord.

Plattor i skolverksamhet för barn

Redan på förskolan får barnen stifta bekantskap med plattor. Då används ofta olika interaktiva spel som tränar motorik, färger, siffror, bokstäver och skapande. Det finns många så kallade lek- och lärspel som kan användas både som underhållning men också som förberedande inför förskoleklass och barnets skolgång. Eftersom spel och appar finns utvecklat för olika åldrar följer användandet av plattor sedan barnen upp genom skolåldern på olika sätt.

Plattan kan även användas till inläst material som barn kan lyssna på. Detta gäller oftast de som har läs- och skrivsvårigheter av olika slag men kan även användas till språkundervisning. Olika matematikspel finns att tillgå så en stund med plattan kan betyda en interaktiv inlärning av även matte.

Plattor och företagande

Även företag kan ha riktigt bra användning av surfplattor. Lätt och smidig att ta med för exempelvis varuutlämning eftersom leveransen kan kvitteras med en liten penna och en signatur på skärmen. Det kan även vara smidigt att alla deltagare på ett möte har varsin surfplatta och kan nå delade dokument, eller kunna föra anteckningar under mötet eller presentationen. I fall där plattan kan behövas utanför kontoret eller konferensrummet kan det vara bra att kunna koppla upp den mot internet dessutom, och hos Telness hittar du mobilabonnemang för företag med bra villkor. Ingen bindningstid och med ett bra täckningsnät via en av de största aktörerna, vilket ger kvalitet och driftsäkerhet som passar ett företag.

Plattor för vuxna

Det är ju inte bara barn och företag som kan ha nytta av surfplattor. Även du som studerar kan ha väldig nytta av att investera i en vettig surfplatta med tillhörande tangentbord eller en läsplatta. Använder du en molnbaserad tjänst för att spara dina dokument kommer du åt dem från alla enheter, och behöver inte ta med dig hela datorn för att kunna skriva ut någonting på högskolan eller lärcentrat, och lika snabbt når du dina dokument om du ska mejla iväg ett.

Under en föreläsning kan du dessutom använda plattan att skriva på eller göra ljudupptagningar av själva föreläsningen för att kunna lyssna på den igen. Tänk bara på att fråga om du för göra en inspelning först, så att läraren är med på det hela.

Det finns tillbehör för att rita och skissa på plattor, vilket betyder att du kan göra bilder av olika slag eller till och med seriestripar med färgläggning. Även för vuxna studenter finns inläst material och poddar som kan lyssnas på via plattan, och läromaterial som ska läsas är klart bekvämare att läsa på plattan medan du ligger bekvämt i soffan istället för på datorn vid skrivbordet.

Surfplattan kan vara ett väldigt bra nyttoföremål som underlättar arbete och vardag för många.

Adello