Varför skaffa surfplatta?

Vi lever i teknologins tider och det finns idag så många olika typer av datorer, mobiler och surfplattor att det ibland kan kännas lite svårt att veta vad man egentligen behöver. Vill man ha en större dator eller räcker med en mindre mobiltelefon? Behöver man allihop?

Alla människor har olika behov av förklarliga skäl; det kan bero på ålder eller yrkesroll men också på hur man gillar att spendera sin fritid eller roa sig. Är man filmfreak kanske man inte kan tänka sig att se film på annat än en storbilds-TV men gillar man film och TV i allmänhet räcker det förmodligen med en mindre skärm. Behöver man jobba mycket på datorn eller stänger man av den totalt när arbetsdagen är över? Jobbar man med tunga arkiv och filer eller håller man mest på med melj? Som sagt, alla är olika och har väldigt olika behov.

Det som är så unikt med en surfplatta är att den faktiskt kan kombinera allt det här, utom möjligtvis storbilds-Tv:n. Man kan nämligen göra nästan allt det man gör på datorn samtidigt som den är tillräckligt stor för att man skall kunna se det man gör ordentligt. Alltså är den ofta bättre än en mobiltelefon och mer behändig än en dator.

De som inte gillar surfplattor brukar ofta säga att de tycker att det är svårt att skriva på skärmen men idag är det knappast ett problem längre. Man kan lätt ansluta ett tangentbord via Bluetooth eller till och med, som är fallet med bland annat iPads, skriva direkt på skärmen med en speciell penna. Idag kan man till och med rita och designa på skärmen!

Genom fiffiga ställ och väskor kan man dessutom lätt ställa sin skärm upprätt så att den både kan fungera som TV och låta en Skypa med sina vänner utan att man håller i plattan. Det är just storleken och flexibiliteten som gör att surfplattor är att föredra.

Adello