Läsa med surplattan

De flesta människor tycker om att läsa och det finns ett enormt utbud när det kommer till böcker som hela tiden publiceras. Tack vare internet har vi idag tillgång till världens all litteratur dygnet runt och man kan både shoppa fysiska böcker online, liksom ladda ner böcker direkt på sin dator, mobil eller surfplatta.

För många läsare är mobiler lite för små att läsa på medan datorer tvingar en till att sitta på specifika platser, liksom har skärmar som inte alltid gör det lätt att läsa en längre stund, och då är en surfplatta en perfekt lösning. Inte nog med att den är tillräckligt lätt att ständigt ha med sig, den har dessutom en skärm som är lätt att läsa på liksom tillräcklig kapacitet för att snabbt ladda ner det man vill läsa och att ha ett större arkiv med böcker.

Länge var läsplattan Kindle det bästa alternativet men idag har många surfplattor mycket bra system för läsare, vilket gör att man kan avnjuta böcker när som helst och var som helst. Man slipper kånka omkring på tunga och bökiga böcker och kan ha hela Nationalencyklopedin i väskan om man vill.

Har man en surfplatta med Androids operativsystem så finns det ett antal bra appar för just läsning som både är gratis eller som man får betala för. Kindles app, till exempel, är gratis att ladda ner men har böcker som både kostar och gratis sådana.

Cool Reader är en populär app som stöder många olika typer av filformat och den erbjuder ett stort antal böcker. Det som gör den till mångas favorit är dess design, som ger skärmen ett utseende likt lite gulnande, gammalt papper, vilket är behagligt för ögonen.

Föredrar man tidskrifter så finns det också många bra tidnings-appar för surfplattan och en av de populäraste betalappar är Readly, som också kan laddas ner på mobilen och datorn.

Adello