Tillbehör till surfplattor

Även om det finns ganska stora surfplattor idag, så är de flesta oftast i storleken av en bok ungefär. Detta är en av anledningarna till att de är så populära, då de är större än mobiltelefoner och därför är lättare att se på film och spela spel på; detta samtidigt som de är mindre och lättare än laptops och därmed är enkla att alltid ha med sig, dessutom drar de mindre batteri.

Fördelarna med surfplattor är väldigt många, men samtidigt finns det vissa saker som får folk att tveka till att skaffa en. Ett av problemen är till exempel tangentbordet som tar upp nästan halva skärmen när man vill skriva. Många tycker också att det är svårt att skriva på en skärm som är så pass liten.

Här kommer den fantastiska Bluetooth-teknologin in. Detta är en enormt framgångsrik teknologi som går ut på att två apparater skall kunna kommunicera trådlöst med varandra. Eftersom det var svenskar som påbörjade denna utveckling har man gjort dess symbol som ett viking-B. Bluetooth referera till den vikingakonung som enade Sverige och Norge, Harald Blåtand, och på samma sätt vill man förena olika apparater som mobiltelefoner, högtalare, hushållsmaskiner och datorer.

Det finns ett stort antal tangentbord som man med denna teknologi kan koppla till surfplattan och detta löser genast ovan beskrivna problem. Man kan välja ett stort tangentbord för hemmet eller ett mindre som passar i samma fodral som plattan, och vips har man en mini-laptop som man enkelt och fort kan skriva på.

Andra fina accessoarer är Bluetooth högtalare, pennor, och laddare som gör livet enklare för dem som vill använda sina surfplattor till alla möjliga saker. Man kan få riktigt bra ljud och eftersom dagens skärmar har fin upplösning och färgskala blir det en riktig upplevelse att se på film eller spela spel på sin platta.