Se på film med surfplattan

Det finns knappast något tråkigare än att stå i kö eller att penda dag ut och dag in och även om mobilen kan underlätta då man kan surfa på nätet, kolla in sociala media, spela spel och skriva meddelanden så kan det vara lite enformigt i långa loppet. Här erbjuder surfplattor ett fantastiskt alternativ eftersom man lätt kan se på film med dem. Tack vare deras hastighet och minneskapacitet kan man både ladda ner och streama filmer, TV-program och serier och med ett par bra hörlurar kan man spendera timmar med detta.

Till skillnad från laptops har surfplattor ofta ett mycket bra batteriminne, framför allt eftersom de har mindre skärmar, vilket gör att användaren kan se på flera filmer på raken. Är man på resande fot är det bara att knäppa på plattan och köra igång och på så sätt blir allt det som tar lång tid plötsligt ett unikt tillfälle att passa på och se det man inte annars hinner med.

Många människor som skaffat sig en surfplatta för första gången ser numera fram emot den där långa kön på banken eller den där sega tåg- eller bussresan till skolan eller jobbet, för att inte tala om timmar på flygplanet till semesterdestinationen.

Det finns många olika appar och hemsidor för att titta på film på sin surfplatta och den allra mest kända är Netflix. Här skaffar man sig ett användarkonto och streamer sedan hur mycket man vill mot en månadsavgift. Utbudet är mycket stort och man kan välja och vraka mellan nya och gamla filmer, Tv-serier och dokumentärer och bolaget producerar egna verk av toppkvalitet.

En svensk variant är C-more där man bland annat har en hel del svenska TV-program som Idol och Bonde söker fru, men också serier och filmer som både är inhemska och från utlandet. Avgiften är ungefär den samma men med mindre utbud, samtidigt som många eftertraktar det svenska utbudet.