Bästa surfplattor 2017

När surfplattorna introducerades på marknaden för några årtionden sedan var det nog få som gissade att de skulle bli så populära. När den moderna typ av platta som de flesta använder idag började spridas som en löpeld runt år 2010, var det fortfarande något som betraktades som en övergående gadget men faktum är att idag har den kommit för att stanna.

Det finns en enorma variation av surfplattor och de finns i precis alla prisklasser. De kan vara stora och tunga eller små och lätta; tanken är dock alltid att man skall kunna ha en slags miniatyrdator med sig i väskan. Det kommer hela tiden ut nya märken och modeller, och här är några av de surfplattor som anses vara bland de bästa anno 2017.

Samsung Galaxy Tab S2

Det som slår de flesta första gången de håller denna modell i handen är hur oerhört tunn och lätt den är; blott 5.6 mm tunn och väger inte ens 400 gram. Denna smidighet är mycket attraktiv för många eftersom just tanken med en surfplatta är att man skall kunna ha den med sig överallt. Plattan har också snabbt blivit berömd för sin goda bildkvalitet, liksom kameran som tar mycket bra bilder som man kan redigera på många olika sätt. Storleken tillåter lång batteritid och dessa faktorer gör plattan till den perfekta resekompanjonen.

Apple iPad Air 2

Det är Samsungs främsta konkurrent och det är inte bara operativsystemen som skiljer de två surfplattorna åt. Apples plattor, eller paddor som de också kärleksfullt kallas, har alltid varit ganska tunga och det är just det som man har velat göra något åt med denna. Den väger ungefär 100g mer än Samsung men samtidigt har den en enorm kapacitet och passar alldeles utomordentligt för den som behöver både jobba mycket utanför arbetsplatsen liksom surfa och se på film hemma.